Methode en sessies

Potje voetbal trainingsbal

Trainingsmethode geïnspireerd door: Deense voetbal aanpak en Nederlandse Coerver training

Opgegroeid in Denemarken en de laatste 10+ jaar woonachtig in Nederland, heeft Julius ervaring als zowel speler als trainer in beide landen. Onze trainingsmethode is dus ook geïnspireerd door een combinatie van de principes van de Deense voetbal aanpak met de Nederlandse Coerver training, wat resulteert in een uitgebreide en dynamische leermethode voor onze spelers.

De Nederlandse Coerver training richt zich op de technische vaardigheden van de individuele speler. Dit omvat bijvoorbeeld dribbelen, passen, schieten en balcontrole. Door middel van specifieke oefeningen en drills die ontworpen zijn om de balvaardigheid te verbeteren, ontwikkelen spelers hun technische capaciteiten. Coerver training is beroemd om zijn focus op de details van individuele vaardigheden, wat essentieel is voor het beheersen van de bal en tijd en ruimte geven tijdens een potje voetbal.

De Deense aanpak legt de nadruk op het teamspel, aandacht voor je medespeler en de strategische elementen van voetbal. Dit betekent dat we veel aandacht besteden aan positionering, spelintelligentie en samenwerking binnen het team. Door kleine partijtjes en positiespellen te integreren in onze sessies, leren spelers hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken op het veld, terwijl ze tegelijkertijd hun basisvaardigheden onder druk oefenen

Opzet van de Training
Elke trainingssessie is zorgvuldig afgestemd op het niveau en de leeftijd van de spelers. Hierdoor kunnen we de focus leggen op verschillende aspecten van het spel, afhankelijk van de behoeften en ontwikkelingsfase van de spelers.

Balbeheersing, Aannemen en Passen: Voor jongere of minder ervaren spelers ligt de nadruk voornamelijk op het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals dribbelen, passen en ontvangen van de bal. Oefeningen zoals dribbelroutes, pass-patronen en individuele technische drills zijn hierbij essentieel.

Spelbegrip en tactiek: Naarmate spelers meer gevorderd zijn, verschuift de focus naar het begrijpen van spelprincipes en tactische beslissingen. Dit omvat het oefenen van positiespellen, kleine partijtjes met specifieke regels en scenario-trainingen die gericht zijn op het verbeteren van het spelinzicht.


Illustratie van de methode
We hebben onze methode geïllustreerd als een trainingsbal, waarin de kernprincipes en hun onderlinge samenhang zijn aangegeven. Het is een heel dynamische methode toepasbaar bij de meeste spelers. Bij elke sessie van Potje Voetbal maken we hiervan gebruik en bieden oefeningen aan in een speelse setting.

Door deze methodes te combineren, creëren we een trainingsomgeving die niet alleen de technische vaardigheden van onze spelers verbetert, maar ook hun vermogen om als persoon en team te functioneren. Deze holistische en pragmatische benadering zorgt ervoor dat spelers zowel individueel als collectief groeien, waardoor ze een sterke basis krijgen voor verdere ontwikkeling als speler en als persoon.


Potje voetbal weekend - Na- en Voorjaarssessies
In deze 10 trainingen zijn de spelers en hun grote zus, grote broer, mama of papa actief betrokken. We zorgen voor zoveel mogelijk contactmomenten met de bal en proberen de spelers te enthousiasmeren en begeleiden. Doordat de spelers een vertrouwde "helper" meenemen, wordt de sessie intensiever en hebben ze meer balcontactmomenten. Hierdoor kunnen er zelfs in slechts 50 minuten per week aanzienlijke stappen worden gezet. Het is ook een uitstekende kans voor zowel nieuwe als meer ervaren spelers om hun vaardigheden te verbeteren en te groeien. Bovendien is het een geweldige gelegenheid om nieuwe vrienden te maken.

Potje voetbal Masterclass - 1 t/m 3 daagse
Deze sessies variëren in lengte maar lijken qua opbouw op een voor de kinderen herkenbare schooldag, met sessies van ongeveer 40-45 minuten en een pauze ertussen. In plaats van de traditionele schoolvakken staat nu voetbal op het programma. Wij zorgen voor lunch en fruit tijdens de pauzes. De spelers zijn vanaf 09:00 uur zelfstandig bezig met hun teamgenoten en de trainers. Vanaf 15:00 uur mogen familieleden komen kijken en soms meedoen tijdens het laatste uur tot 16:00 uur, wanneer de trainingssessie eindigt.